Прочитај ми чланак

Човић: Пуна подршка Џајићу!

0

sp-dzaja_620x0(Новости)
Смиривање страсти у Љутице Богдана 1а. Само дан после поређења клуба са хумористичком серијом „Мапет шоу“, у којем су се лако могли препознати председник Звезде Драган Џајић и генерални секретар Миодраг Зечевић, потпредседник црвено-белих Небојша Човић је окренуо плочу и одлучио да „спусти лопту“ на земљу.

Такво његово обраћање последица је састанка на „Маракани“ током преподнева на којем је очигледно постигнут консензус око тога да би заједничким снагама требало наставити борбу са нагомиланим невољама црвено-белих. Лични неспоразуми, којих није било баш мало у последње време, остављени су по страни.

– Немам персоналне проблеме у фудбалском клубу. Због немаштине и лошег амбијента било је различитих мишљења, али то је можда и нормално јер постоје људи који нису навикли да иду испред проблема. Конкретно да вам кажем: са Драганом Џајићем немам проблем ни на кратке, ни на дуге стазе. Разумем га, јер знам кроз шта је све прошао. Сматрам да би он требало да буде на челу овог пројекта – категоричан је Небојша Човић.

Односи између Човића, Кокезе и Тончева са једне, односно Џајића и Зечевића са друге стране, дуго су прилично затегнути. После физичког сукоба председника и потпредседника током зиме, примирје је имало повремене „пукотине“. Буру је наговестило и недавно Човићево обраћање. Ипак, потпредседник клуба је интерес клуба ставио испред било каквих несугласица.

– Рекао сам да разумем Џајића, али ако он треба негде да стави потпис и верификује одлуку, ставићу га и ја. Звезда неће ништа да ради мимо закона. Исто тако могу да кажем да на прошлој седници Управног одбора нисам имао сукоб са генералним секретаром Зечевићем. Постојала је размена мишљења, али на данашњем састанку смо све проблеме оставили иза себе. Решили смо да више медијима не дајемо информације испод жита. Са том праксом мора да се прекине, јер морамо да се ујединимо.

Било је и оптимистичких тонова везаних за план што ефикаснијег изласка из финансијске кризе.

– Наш циљ је да у наредна два месеца у доброј мери исплатимо дуговања играчком кадру. У клубу у којем играчи нису плаћени тешко је споровести дисциплину. Исто тако очекујем да почнемо са систематизацијом радних места, да коначно смањимо број радника. Они који уопште не долазе на посао биће први на удару. Замолио бих и вас за више стрпљења, јер смо од доласка у клуб смањили дуг за 12 милиона евра. Нисмо, ипак, могли свих 48 – закључио је Човић уз напомену да не зна за приче о томе да је Управни одбор у понедељак одржан у кабинету вицепремијера Србије Александра Вучића.

ТУЖИО И ВАСИЛИЈЕВИЋ

Тужба тужбу стиже. У Љутице Богдана не могу да стигну ни да се позабаве захтевима појединих фудбалера, а на столу се налазе већ нове тужбе. Јучерашња је стигла од Горана Василијевића. Бивши заменик спортског директора одлучио је да преко Арбитражне комисије ФСС наплати своја потраживања.

– Сви који се одлуче на тај корак, неће нам помоћи. Лако је Црвену звезду гурнути у банкрот, али хајде да урадимо нешто да се то не деси. Нисам упознат са Мазиним захтевом… Он је емотиван, можда је брзо реаговао. Очекујем да наредних дана обавимо разговоре са њима – казао је Човић.

Браћа Драгољуб и Славољуб Срнић за сада нису поднели захтев за раскид уговора.

– Знам да их тренер Са Пинто види у плановима за наредну сезону. Седео сам са њима и њиховим оцем, и после тог разговора они су били одушевљени. Речено им је да ће ићи са првим тимом на припреме и имати шансу да се наметну. Ако то не ураде, вратиће се у Чукарички.