Прочитај ми чланак

Победа Црвене звезде (2-1)

0

п1(Б92)
’Црно-бели’ су славили у претходна два дуела серије и имали меч лопту за 12. узастопну титулу, али су ‘црвено-бели’ добром игром у наставку стигли до прве победе.
 
Партизан је први меч решио убедљиво у своју корист (82:52), док су ‘црвено-бели’ у другом мечу имали контролу до самог краја, али су ‘гости’ успели да преокрену и стигну на победу од титуле.

Ракочевић после тајм аута погађа нову тројку за нову предност свог тима, Богдановић враћа ‘црно-беле на -1, да би Нелсон и Скот соло акцијама донели пет поена предност свом тиму – 77:72.

Уследило је неколико ‘лудих’ напада с обе стране. Лучић је погодио нову тројку, Ракочевић вратио ‘од таблу’, да би уследила нешто боља игра Партизана, који поготцима Милосављевића и Муслија стиже до преокрета – 71:70.

Ипак, у наредном нападу је силолитим куцањем потврдио бољу игру Звезде на старту одлучујуће четвртине -65:61.

Скот је отворио последњу деоницу поготком из одбојке за минимални вођство Звезде, да би након тога уследила техничка грешка тренеру домаћих Дулету Вујошевићу. Нелсон је промашио оба пута, да би Катић пропустио прилику да одведе на три поена предности. Успела је Звезда да се врати пред крај трећег периода. Скот је погодио два бацања, Савовић био прецизан ван лиње 6,75, да би Радивојевић улазом довео свој тим на пола коша заостатка – 61:60.

Лучић је погодио другу тројку за десет поена предност Партизана, да би Катић и Скот с пет везаних поена преполовили предност ‘црно-белих’. Након тога, уследио је фаул Скота и техничка Радоњићу, због приговора, а играчи ПАртизана су погодили два од четири бацања за нових +7 – 60:53.

Занимљиво је да је Бранко Лазић већ у 26. минуту морао да напусти паркет због пет личних грешака, а до тада је успео да упише осам поена.

Прву осетнију предност на мечу стекли су домаћи. Звезда није погодила неколико отворених шутева, што је Партизан искористио и са линије за слободна бацања стигао до максималних +7 – 55:48.

Савовић и Нелсон су уписали нове две тројке за ‘црвено-беле’, док су са друге стране Лучић и Милосављевић погодили по два слободна бацања за ново поравнање – 48:48.

Наставак меча умногоме подсећа на сам почетак. Игра се доста брзо и ефикасно, чему сведочи 18 постигнутих поена за само четири минута игре у наставку.

У првих двадесет минута смо гледали добру, али и чврсту кошарку, која је резултирала да Лазић и Ракочевић имају по три фаула у тиму Звезде, а Богдановић већ четири у тиму ‘црно-белих’.

Најефикаснији актер првог дела меча је Владимир Лучић са 14 поена с једне стране, док се код Звезде највише истакао, такође капитен, Игор Ракочевић са 11 поена.

Лучић је у последњем нападу своје екипе погодио нова два бацања, да би тачку на изједначено прво полувреме ставио Игор Ракочевић, поготком за два – 39:39.

До краја првог полувремена виђена је још једна техничка, овога пута за Лазића. Лучић је био половичан с линије слободних бацања, али је након тога, после новог фаула Лазића погодио оба за плус три. Није дуго трајала нова предност Партизана, Симоновић је претворио ситуацију 2+1 за ново изједначење.

Имао је Партизан неколико прилика да повећа предност, али никако није могао да веже два успешна напада. С друге стране, ни Звезда не може да повеже своју игру. али успева да се, с пет везаних поена капитена Ракочевића, врати у меч и изједначи – 34:34.

Катић је отворио других десет минута са успешно реализованом 2+1 ситуацијом, да би Звезда након тога имала још два напада да пређе у предност, али није била успешна. Партизан је то искористио и отишао на максималних шет поена предности, тројком и закуцавањем капитена Лучића -29:23.

На 20 секунди до краја првог периода Гордић је погодио тежак шут за +4 пред први одмор – 24:20.

У наставку прве деонице виђена је слична игра, уз велики број личних грешака. Домаћи успели да се одлепе на +5, превасходно захваљујући ситуацијама 2+1, али Звезду у мечу тројкама за сада држе Латзића (две) и Суботића (једна), да би Суботић изједначио с линије слободних бацања – 20:20.

Звезда је ушла у ‘проблем’ већ после два и по минута игре, када је због четири фаула ушла у бонус. До сада нити једна екипа није створила већу предност – 10:7.

Први кош на мечу постигао је Милосављевић, да би Звезда узвратила преко Савовића и Суботића који је погодио за три. Чини се да су обе екипе од самог старта доста добро расположене и да можемо очекивати ефикасан меч.

На пола сата пред почетак меча хала Пионир била је скоро испуњена до последњег места. На трибинама се налази пуно познатих личности и бивших првотимаца оба тима као што су Сава Лешић, Алекс Марић, Саша Павловић, Милош Вујанић и многи.