• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Фејзић победио, Гладовићева изгубила, а сестре Молдован осме у финалу
Прочитај ми чланак

Фејзић победио, Гладовићева изгубила, а сестре Молдован осме у финалу

0

Фејзић у четвртфиналу, Гладовићева немоћна
Тринаестог дана Олимпијских игара почела су такмичења у теквондоу, а српски борци имали су половичан учинак.

Дамир Фејзић је у категорији до 68 килограма са 5:3 савладао много искуснијег Перуанца Питера Лопеса Сантоса, док је Драгана Гладовић у категорији до 57kg убедљиво поражена од Џејд Џонс са 15:1.

18-годишњи Фејзић ће се у четвртфиналу борити против Британца Мартина Стемпера, док ће Гладовићева шансу за медаљу тражити кроз репесаж, ако се Британка пласира у финале.

Фејзић је већ у првом контакту са Лопесом зарадио један поен, а половином прве рунде још један. Перуанац је кренуо агресивније у друга два минута, два пута је бацио Фејзића на под, али без поена.

Вршчанин је био опрезан, стрпљив и чекао да се ривал „отвори“ како би му задао још неки ударац. Успешно је избегавао нападе Лопеса, који је ипак у последњој секунди рунде добио поен.

Сјајно је Фејзић почео трећу рунду, дочекао је оно што је вребао цео меч и задаро ривалу ударац у главу, али је жири после прегледаног снимка поништио ударац па је остало 2:1. Уследило је фуриозних 60 секунди, Перуанац је крануо на све или ништа, отворио се, па је Фејзић стигао до 4:1. Перуанац је ипак смањио са два ударца, али је Фејзић решио меч новим бодом у последњим секундама.

Са друге стране, први поен у женском мечу добила је Британка, Гладовићева је деловала мало уплашено, оклевала је са нападом, али је у финишу рунде стигла до поена за изједначење.

Међутим, Британка је била сјајна и на старту друге рунде, задала је ударац у главу који јој је доне три поена, да би у наредних 15ak секунди имала још три успешна ударца за убедљивих 7:1 пред последња два минута.

Драгана је у трећој рунди кренула коначно агресивније, али је њено срљање Британка казнила са још два ударца у главу за коначних 15:1.

 

 

Сестре Молдован осме у финалу
Репрезентативке Србије у кајаку, сестре Молдован, освојиле су данас осмо место у финалу дисциплине K2 на 500 метара на Олимпијским играма у Лондону.

Оливера и Николина Молдован су трку завршиле за један минут, 48 секунди и 941 хиљадити део секунде, са шест и по секунди заостатка за победницама из Немачке.

Францишка Вебер и Тина Деце веслале су 1:42.213, сребро је узео дубл из Мађарске Каталин Ковач и Наташа Душев-Јанић (1:43.278), док су бронзу освојиле Пољакиње Каролина Наја и Беата Миколајчик (1:44.000).

 

Кајак, K2 500m:

1. Францишка Вебер/Тина Деце (Немачка) 1:42.213

2. Каталин Ковач/Наташа Душев-Јанић (Мађарска) 1:43.278

3. Каролина Наја/Беата Миколајчик (Пољска) 1:44.000

4. Јанан Ву/Ју Жу (Кина) 1:44.136

5. Ивон Шуринг/Викторија Шварц (Аустрија) 1:44.785

6. Џоана Васконселос/Беатрис Гомес (Португал) 1:44.924

7. Лиза Керингтон/Етин Тајлер (Аустралија) 1:46.290

8. Николина Молдован/Оливера Молдован (Србија) 1:48.941