Прочитај ми чланак

ЗАОКРЕТ! Бела кућа: Русија има моћну војску која може да ратује не само у Украјини

0

Џон Кирби, координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће, рекао је да Русија има веома велику и моћну војску, која може да се користи не само у Украјини.

Саветник председничке администрације додао је, да се руска војска суочава са многим проблемима, али да је задржала висок потенцијал. Кирби, истовремено, није прецизирао на коју употребу руске војске мисли, преноси ТАСС.

„Суочили су се са многим изазовима, али то је и даље веома велика и моћна војска. Путин и даље има на располагању изузетно велики војни потенцијал, који се може користити не само у Украјини, већ и на другим местима “, истакао је Кирби.

Русија је више пута осуђивала акције колективног Запада за подршку Кијеву, укључујући снабдевање војном опремом.

Неименовани официр Оружаних снага Русије‚ изјавио је за руске медије, да испоруке западног наоружања помажу Оружаним снагама Украјине да се одрже, али не мењају радикално ток ратовања.

Он је појаснио да су системи ХИМАРС играли значајну улогу на фронту, али су руске трупе убрзо научиле да обарају те ракете.

Он је додао, да је већ у првим данима „специјалне операције“, доста западног наоружања пало у руке руске војске, укључујући и шведске бацаче граната „АТ-4“, као и амерички противтенковски ракетни систем „Џавелин“.