Прочитај ми чланак

Вучићев Гренел напао Русију: Путин спрема напад на Украјину 2022!

0

Шеф украјинске војне обавештајне службе генерал Кирил Буданов оптужио је Русију да је "концентрисала" више од 92.000 војника у близини границе са Украјином.

Буданов тврди и да се Русија „спрема да је нападне“ крајем јануара или почетком фебруара наредне године.

„Такав напад ће вероватно укључивати ваздушне, артиљеријске и тенковске нападе на истоку, који ће бити праћени ваздушно-десантним нападима у Одеси и Мариупољу“, тврди украјински генерал. Буданов је у интервјуу за „Милитари тајмс“ рекао да ће за наводну инвазију на Украјину бити коришћена и територија Белорусије, преноси Спутњик.

Раније је телевизија Си-Би-Ес њуз објавила да су амерички обавештајци упозорили европске савезнике на могућност руског напада на Украјину.

„Инвазија зависи од временских услова, али би до ње могло да дође у року од неколико недеља, уколико не дође до западне интервенције навела је телевизија, позивајући се на америчке званичнике.

Амерички лист Њујорк тајмс објавио је јуче да су представници америчких обавештајних служби упозорили савезнике САД да је остало мало времена да се стане на пут евентуалној офанзиви Русије на Украјину.

Претходно је командант војске за специјалне операције Оружаних снага Украјине Григориј Галан рекао да је потребно да у Украјини свака област буде спремна за „инвазију Русије“.