Прочитај ми чланак

Велика Британија: Полиција апелује на грађане да престану са сексом на гробницама

0

Из полиције наводе да су гробнице биле „место сексуалних активности“.

Полиција је предложила мере за заустављање „сексуалних активности“ на гробницама у Ипсвичу, највећем граду Сафолка, на истоку Енглеске.

Мештани су претходно у оквиру општинског пројекта „Преокренимо наш град“, гласали да се Апас трг у Ипсвичу потпуно обнови.

У писму објављеном на сајту општине Ипсвич, полиција је изнела препоруке како да та област буде безбеднија.

У тој области постоји висок ниво криминала и недруштвеног понашања, док поједини користе гробнице као места за сексуалне активности, употребу дрога и алкохола, саопштила је полиција.

‘Непоштовање’

„На јавним, али скровитим локацијама као што је ова, уобичајено је да се надгробни споменици користе као столови за конзумирање алкохола и дроге“, наводе из полиције.

„Они су понекад и место сексуалних активности.“

Полиција зато има предлоге за спречавања таквих активности на споменицима, што подразумева и „заштиту надгробних споменика“ оградама.

„На месту практиковања религије и вере, такво антисоцијално понашање представља посебно непоштовање“, истичу.

Полиција предлаже да ограде буду подигнуте око гробница

Полиција препоручује и постављање сигурносних камера, као и боље осветљење „како би се спречило антисоцијално и криминално понашање“.

„Полиција у Сафолку ради на томе да улице учини безбеднијим, смањи криминал и промовише безбедност становништва“, навео је портпарол полиције.

„Улога наших службеника је да понуде савете о превенцији криминала који се могу узети у обзир у областима предвиђеним за обнову.“