Прочитај ми чланак

Узнемирујући снимци из затвора у Јеленовки који су ракетирале украјинске снаге

0

Узнемирујући снимци стижу из притворског центра у Јеленовки који су ракетирале украјинске снаге, а у коме су се налазили украјински војници, међу којима и борци нацистичког батаљона „Азов“ (против чијих се припадника у Русији воде кривични поступци) — изгорела и укочена тела, трагови крви, разбацани удови.

Дописници руских медија потврдили су да су Оружане снаге Украјине гранатирале притвор у Јеленовки из америчког ракетног система ХИМАРС — на територији истражног затвора пронађено је много крхотина и гелера америчких ракета.

https://t.me/sputniksrbija/34016

Према информацијама територијалне одбране ДНР, број погинулих заробљеника повећан је на 53. По подацима Министарства одбране, 83 особе су рањене, од којих је осморо било запослено у притворској јединици. Службе тренутно рашчишћавају рушевине, а број жртава и рањених би могао и да се повећа.

Из Министарства одбране Русије саопштили су раније данас да је удар украјинских снага на Истражни затвор у Јеленовки очигледна провокација са циљем плашења украјинских војника и одвраћања од намере да се предају. Истражни комитет је покренуо кривични поступак поводом овог инцидента.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!