• Почетна
  • СВЕТ
  • Руска ПВО уништила украјински дрон изнад Белгородске области
Прочитај ми чланак

Руска ПВО уништила украјински дрон изнад Белгородске области

0

Украјинска војска се налази у тешкој ситуацији. Шаље тенкове Леопард на линију фронта, како би покушала да спаси ситуацију. Руска војска оборила дронове изнад Брјанске и Курске области.

16:49
Руски ПВО системи су око 18.10 часова уништили украјински дрон авионског типа изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
 
16:01 
Украјинске снаге гађале су Шебекино у Белгородској области. Гранате су пале у округ фабрике. Једна особа је рањена, саопштио је губернатор области Вјачеслав Гладков на свом Телеграму.
 

13:17

Главно са брифинга руског Министарства одбране:

▪Оборена су два украјинска Су-27 и пресретнуто 8 пројектила из система Хајмарс и Ураган;
▪На купјанском правцу одбијена су два напада Оружаних снага Украјине у подручју Синковке, уништена су складишта муниције Оружаних снага Украјине у подручју Волчанска и Огурцова. Одбијена су и два напада на кранолиманском правцу. Укупни губици Оружаних снага Украјине на ова два правца су око 445 људи.
▪На доњецком правцу Оружане снаге Украјине изгубиле су три тенка, међу којима и Леопард, ликвидирано је око 245 војника Оружаних снага Украјине. На јужнодоњецком правцу украјински губици износили су више од 190 људи.
▪На запорошком и херсонском правцу губици Оружаних снага Украјине износили су око 160 људи.

10:53

На Криму „војска обара велики број различитих ваздушних циљева у различитим зонама“, рекао је губернатор Севастопоља Михаил Развожајев.

Тражио је да људи остану мирни и у склоништима.

Губернатор Херсонске области Владимир Салдо рекао је да су „противваздушни системи одбили интензивни ракетни напад противника“, а оборено је седам пројектила.

09:54

Руска војска осујетила је осам покушаја ротације украјинских оружаних снага на јужнодоњецком правцу, рекао је Олег Чехов, портпарол групе Исток.

„На јужнодоњецком правцу, јединице групе Исток, уз подршку артиљерије, осујетиле су осам покушаја ротације Оружаних снага Украјине на положајима у подручју Новомихајловке, северно од Никољског, Старомајорског, Новозлатопоља, Малиновке и северно од Пријутноје. Уништена су возила и људство“, рекао је он.

Поред тога, у близини Старомајорског, руски борци су ликвидирали око 160 војника 72. механизоване бригаде и 123. бригаде територијалне одбране Оружаних снага Украјине.

07:19

Посаде противваздушног ракетног система (ЗРК) Тор-М, Централног војног округа одбиле су напад дронова камиказа на положаје руских снага на краснолиманском правцу, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како се наводи, системи ПВО Тор-М1, Централног војног округа, током борби у протеклих неколико месеци уништили су више од 200 беспилотних летелица Оружаних снага Украјине на краснолиманском правцу.

07:15

Украјинске снаге послале су тенкове Леопард 2 у близини Доњецка у нади да ће спасити ситуацију на фронту, саопштио је саветник шефа Доњецке Народне Републике (ДНР) Јан Гагин.

„Ситуација за нашег непријатеља није лака за нашег непријатеља на фронту. Из тог разлога, Кијев је одлучио да пребаци Леопард 2 у Доњецк. Нећу сада да кажем број. Рећи ћу да су у последња три дана наши војници видели ову технику на неколико сектора фронта код Доњецка“, рекао је саветник.

Гагин је појаснио да је један тенк већ уништен на бојном пољу. Упоредо са њим, из строја је избачено и неколико јединица лаких оклопних возила.

07:11 01.11.2023

Кијев је поново покушао да нападне руске циљеве дроновима; две беспилотне летелице су уништили руски системи противваздушне одбране изнад Брјанске и Курске области, саопштили су у Министарству одбране Русије.

„Током ноћи 1. новембра спречен је покушај терористичких напада кијевског режима, коришћењем беспилотних летелица на објекте на територији Руске Федерације. Дежурни ПВО системи су уништили две украјинске беспилотне летелице изнад територије Брјанске и Курске области“, навели су у ресору.