Прочитај ми чланак

Узбуњивачу прети 7 година затвора због разоткривања масовних смртних случајева…

0

Узбуњивач владе Новог Зеланда сада се суочава са до седам година затвора након што је ухапшен због изношења података о масовним смртним случајевима у земљи међу популацијом вакцинисаном од Ковида.

Како је извештавао Слеј њуз, Brri Jang, водећи администратор базе података за новозеландско министарство јавног здравља, Te Whatu Ora, одао је експлозивне тајне владине податке о стопи смртности људи који су примили мРНА вакцину против Ковид-а.

Идентификујући се као „Винстон Смит“, Јанг је објавио податке који показују да је огроман бројНовозеланђана који су примили вакцине сада мртви.

Звиждач је разоткрио званичне владине податке који показују да је пораст броја смртних случајева у земљи повезан са кампањом убризгавања вакцина против Ковида.

Према експлозивним званичним подацима узбуњивача статистичара, више од 20% грађана нације је сада умрло након што су примили своје мРНА вакцине против Ковид-а.

Као и многе друге земље широм света, Нови Зеланд је претрпео невиђени пораст броја смртних случајева у последње две године.

Због строгих налога и великог притиска владе током пандемије Ковида, велика већина становништва Новог Зеланда је у потпуности вакцинисана.

Званични подаци показују да је 95,8% популације Новог Зеланда старије од 12 година примило једну дозу мРНА против Цовид-а.

Док се невероватних 94,7% популације Новог Зеланда која испуњава услове у доби од 12 и више година сматра потпуно вакцинисаним.

Након што је његово обелодањивање података постало вирално широм света, власти су извршиле рацију у Јанговом дому и он је ухапшен, како је известио Слеј њуз.

Јанг је открио владине податке током интервјуа са истраживачком новинарком Лиз Ган.

Убрзо након његовог откривања, Ган је известила да је у кући Јанга у недељу извршена рација од стране полиције.

Према Џејмсу Фриману на радио станици ТНТ, Јангу сада прети казна до 7 година затвора.

У недељу, Ган је упутила “хитни позив” да каже да је Јангов дом сатима био окружен полицијом.

Владина здравствена агенција Новог Зеланда, Te Whatu Ora, добила је забрану која „спречава било какво објављивање података“ које је процурио Јанг.

Агенција наводи да је Јангу уклоњен сав приступ систему пројекта.

Јанг је оптужен за приступ компјутерском систему у „нечасне сврхе“.

Према оцени правних стручњака, за ову оптужбу је запрећена максимална казна од седам година затвора.

Јанг је у понедељак пуштен уз кауцију.

Међутим, полиција је саопштила да ће се противити његовом пуштању уз кауцију због ризика да би могао да настави да шири „дезинформације“.

Џејмс Фриман из  TNT Radio Chat-a известио је да је разлог зашто му је потребна „заштита“ због значаја скупа података које је Јанг обелоданио.

Док су многи у почетку покушавали да тврде да је Јангово цурење података измишљено, чињеница да је ухапшен због објављивања информација само потврђује њихову аутентичност.