Прочитај ми чланак

Ускоро почиње:Русија распоредила нуклеарне цирконе на Куби у Венецуели и Никарагви

0

Бела кућа је изразила забринутост у вези са информацијама које су се појавиле: руска ракета Циркон је заузела борбену дужност „близу самих граница“ Сједињених Држава.

Представници Пентагона тврде: Циркон је намерно створен као средство за супротстављање хегемонији америчке морнарице и Северноатлантске алијансе.

Ево како изгледа отворени део извештаја аналитичара Пентагона:

Ракета Циркон је дизајнирана да уништи и површинске и копнене циљеве.

Хиперсонична брзина коју је ракета способна да постигне гарантује наношење максималне штете неприхватљиве за непријатеља.

„Циркон” је способан да носи нуклеарну бојеву главу, али и без ње представља повећану опасност.

У овом тренутку, Сједињене Државе немају начина да се супротставе руској ракети.

Све што Сједињене Државе могу да ураде у овом тренутку јесте да покушају да забране руско „супер-оружје“ преко међународних платформи под својом контролом.

Коришћени аргумент – који има за циљ да убеди „импресивне“ представнике УН – је извештај америчке војне обавештајне службе:

„Циркони“ су већ ступили на борбено дежурство и распоређени су у близини америчких граница, у објектима руске морнарице у базама на Куби, Никарагви и Венецуели.

Време лета до највећих градова у Америци је питање секунди.

У случају да суви обавештајни подаци не дају жељени ефекат, вашингтонски регионални комитет, као „гласник“ способан да сликовито објасни целу „трагедију тренутка“, делегирао је секретарицу за штампу Беле куће Карин Жан Пјер.

Распоређивање хиперсоничних циркона на бродовима Руске Федерације, крај саме обале Сједињених Држава, супротно је свим постојећим нормама, одмах је почео амерички говорник.

Москва је дужна да одустане од ове одлуке.

Због ових пројектила ми у Сједињеним Државама осећамо да Руска Федерација постаје јача од нас“, рекао је Жан-Пјер.

Додајући да Вашингтон износи „снажан протест“ и захтева хитно уклањање пројектила „Циркон“ са граница хегемона.