Прочитај ми чланак

Универзитет повезан са Швабом и Гејтсом: Климатске промене изазивају срчанe ударe

0

Универзитет у Пенсилванији објавио је нову студију у којој се тврди да су скокови у фаталним срчаним и можданим ударима узроковани „климатским променама“.

UPenn, који финансира Фондација Била и Мелинде Гејтс и повезан са глобалистичким Светским економским форумом (WЕF), објавио је резултате своје студије у часопису Америчког удружења за срце (ЈАХА).

Тим истраживача из UPenn-а, предвођен Самидом Ахмедом М. Кхатаном, закључио је да „климатске промене изазивају повећање екстремне врућине“.

Они тврде да ово наводно „повећање екстремне врућине“ изазива „смртоносни талас“ у „кардиоваскуларним смртним случајевима у Сједињеним Државама повезаним са топлотом“.

Према Кхатани и његовом тиму који финансира Бил Гејтс, кардиоваскуларне смрти повезане са екстремном врућином могле би се утростручити на скоро 5.500 додатних смртних случајева годишње до 2050.

Научници инсистирају на томе да би садашње предузимање мера за решавање такозване „ климатске кризе “ могло помоћи да се смањи број смртних случајева изазваних наглим срчаним и можданим ударима.

Међутим, они признају да је вероватноћа да ће смртни случајеви узроковани топлотом и кардиоваскуларним системима и даље бити више него удвостручени на 4.300 додатних смртних случајева годишње, чак и ако Сједињене Државе остану на свом тренутно планираном путу смањења емисија зелених емисија.

Истраживачи упозоравају да се још више мора учинити како би се убрзали циљеви VЕF-а „ Net Zero “ како би се успориле наводне смрти узроковане топлотом.

Кхатана, кардиолог и доцент на Медицинском факултету Перелман Универзитета у Пенсилванији, тврди да су они који су „најугроженији“, као што су црни Американци, највише изложени ризику од кардиоваскуларног таласа смрти.

„Утицај климатских промена на јавно здравље пада на појединце који живе на маргинама нашег друштва“, каже Кхатана.

“Свака политичка акција или напори за ублажавање заиста морају бити прилагођени појединцима који су најугроженији.”

Предвиђање потиче од Кхатанине групе на Универзитету у Пенсилванији.

Тим је претходно моделирао везу између тренутних смртних случајева од срчаног и можданог удара и све већег броја „дана екстремне врућине“ (дефинисаних као индекс топлоте – мера привидне температуре која је производ амбијенталне температуре и релативне влажности – на или изнад 90 степени Фаренхајта).

Користећи податке из 3.108 округа у суседним САД између 2008. и 2017. године, открили су растућу стопу смртних случајева од кардиоваскуларних болести заједно са трендом повећања броја дана екстремних врућина.

До 2019. године, рекли су, било је 54 дана екстремних врућина годишње, а 1.651 особа је умрла годишње као резултат.

Међутим, упркос тврдњама које смрти повезују са „климатским променама“, подаци о смрти од срчаног и можданог удара забележени су тек последњих година.

Подаци о умереним температурама се бележе много дуже и записи показују да недавне летње врућине нису ништа необично.

Подаци о просечним температурама забележени су тек око 150 година и још увек показују да су прошла лета била далеко топлија.

Летњи топлотни талас 1936. на пример, био је у потпуно другачијој лиги од овогодишњих температура, које су биле прилично нормалне.

Пре 19. века, за Северну Америку уопште није било температурних записа, што је онемогућавало упоређивање података о „екстремној топлоти“.

Како је раније писала Нулта Тачка, смртност од кардиоваскуларних болести расте у глобалу од 2021.

Шиљак је навео неке да сугеришу да је Kовид одговоран за скок.

Међутим, недавна велика нова студија заснована на аутопсији закључила је да KОВИД-19 није одговоран за „експлозију“ смртних случајева повезаних са срцем од пандемије.

Познати кардиолог др Питер Мекала прокоментарисао је студију тврдећи да би резултати „требало да буду ексер у ковчегу у искључивању болести KОВИД-19 као узрока фаталног миокардитиса“.

„Упркос томе што је вирус пронађен у срчаном ткиву, он није изазивао значајну упалу“, рекао је он.

То значи да „експлозија фаталног миокардитиса“, како се закључује из извештаја и обдукција необјашњивог срчаног застоја, „мора имати друго објашњење од инфекције SARS-CoV-2“, додао је.

МцЦуллоугх тврди да су снимци мРНА који су представљени јавности током пандемије одговорни за пораст смртности од срчаног удара.

„Једини нови доказани узрок оштећења срца у људској популацији је вакцинација против KОВИД-19“, тврди McCullough.

„Доказано је да вакцине које се користе у Америци (Pfizer, Moderna, Janssen, Novavak) изазивају миокардитис, као што је објављено у рецензираној литератури.

Аутопсије вакцинисаних пацијената пронашле су јасне доказе о снажној експресији шиљастог протеина у срчаном мишићу.

Овај доказ, према др Мајклу Палмеру и др Сухариту Бхакдију, „корелира са значајном упалом и деструкцијом ткива“.