Прочитај ми чланак

Украјинска војска трпи губитке-НАТО навикао да ратује са слабо опремљеном војском

0

Земље чланице НАТО-а су навикле да се боре са војском која није опремљена, то је разлог што њихове методе доживљавају крах против Оружаних снага Русије, а украјинска војска трпи веома велике губитке, изјавио је Спутњику Херој Русије, пуковник Рустам Сајфулин.

„Део Оружаних снага Украјине је имао обуку у НАТО земљама. Међутим, у свим НАТО уџбеницима и како НАТО обучава војнике, крије се то да су они навикли да се боре са војском која нема опрему. А када им се супротставља војска по моћи и карактеру као што је наша, као војска Оружаних снага Руске Федерације, онда сви њихови принципи и методе доживљавају крах, што сада имамо прилику да видимо“, рекао је он.

Према речима руског пуковника, када делује артиљерија, авијација, када су велике површине територија миниране и оклопна техника је на високом нивоу, онда НАТО уџбеници имају малу ефикасност.

„Видимо до чега ће то довести. Довешће до великих губитака, пре свега ће се ти губици односити на украјинске војнике, а онда и на испоручено наоружање и војну технику“, додао је пуковник.
Пуковник Сајфулин је два пута рањен у специјалној војној операцији. Командовао је 40. инжењерским пуком 41. комбиноване армије. За храброст и јунаштво у извршавању борбених задатака добио је одликовање Херој Русије. Након опоравка именован је на место заменика начелника Тјуменске више војне инжењеријске командне школе.