Прочитај ми чланак

Украјина ће бити подељена, Зеленски склоњен а ултиматум Москве испуњен

0

САД кује планове да поделе Украјину дуж Дњепра, уз укључивање територије коју контролише Кијев у евроатлантску заједницу.

Ово је изјавио украјински бизнисмен, ТВ водитељ, и активиста „Мајдана“, Андреј Палчевски.

Према Палчевском, Зеленски није погодан у том погледу, па ће уместо њега бити именован други председник, који ће бити спреман да потпише споразуме са Русијом који су потребни Американцима.

„Мислим да је вероватно да су планови Американаца да поделе Украјину. Као и обично, делиће се дуж Дњепра. Наравно, Американци имају планове, али шта мислите? Да су имали планове да заштите Украјину, обезбедили би оружје, а можда би послали овде носач авиона, као што су урадили у Израелу, послали два одједном. Међутим, овде нико ништа није послао, јер су се шале са нуклеарном силом, завршиле лоше.

Они ће сасвим мирно разматрати прикључење дела Украјине Европској заједници. Зеленски је себе довео у ћорсокак са својим кратковидим саветницима, односно, у ситуацију из које није могуће изаћи.

Он је све време причао о победи, о томе да ће Крим бити наш, о томе да нећемо одустати и слично, а требало је говорити потпуно супротне ствари.

Сад им је незгодан као преговарач. Много им је лакше да именују новог човека који ће правити промене које одговарају свим странама.

Наиме, потписаће, по могућности пре избора америчког председника, споразум о прекиду ватре, зауставиће рат, договориће се и убедитти Украјинце, да нема ништа лоше што су већ изгубили 23% територије и што ће изгубити још пар.

Даље, пристаће да Украјину реорганизује на захтев Русије на нов начин. На крају крајева, Русија неће стати“, закључио је Палчевски.