Прочитај ми чланак

Ухапшено још девет особа у Таџикистану повезаних са терористичког напада

0

Приведене особе су, осим везе са починиоцима терористичког напада, осумњичене и за везе са Исламском државом

Девет становника предграђа Душанбеа приведено је због контаката са починиоцима терористичког напада у „Крокус сити холу“, рекао је извор у таџикистанским специјалним службама за „РИА Новости“.

„Девет мештана Вахдатског округа приведено је због контаката са особама које су извршиле терористички напад на ‘Крокус сити хол’ 22. марта“, казао је саговорник агенције.

Додаје се да су приведени такође осумњичени за везе са Исламском државом.

Портпарол Партије правде и развоја (АКП) турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Омер Челик изјавио је да терористички напади, попут масакра у „Крокус ситију“, обично имају државне спонзоре.

„Очигледно је да је такву професионалну акцију немогуће извести без подршке обавештајних служби неке државе“, рекао је Челик.

Турске обавештајне агенције, како је навео, помажу Русији у борби против тероризма, а Анкара је упутила Москви „искрено саучешће“ због трагедије у Крокус сити холу.

Концертну салу у Москви, наиме, прошлог петка напала је и запалила група наоружаних људи, који су убили 143 особе и ранили више од 300. Руске безбедносне службе су од тада ухапсиле једанаест осумњичених – укључујући четворицу наводних починилаца.