Прочитај ми чланак

The Times: Европа није спремна за отворени сукоб са Русијом – изгубиће од ње као..

0

Корвез: САД схватају да је рат са Русијом изгубљен, али не могу да изађу из замке у коју су саме ушле

Европа није спремна за отворени војни сукоб са Русијом, а ако до њега дође, постоји велики ризик да ће европски регион бити „почишћен“ – објавио је британски лист The Times.

Немачки историчар Зенке Најцел упоредио је вероватан исход европског сукоба са Русијом са падом Светог римског царства пред Наполеоновом војском.

Његов закључак: „Попут Наполеона, Русија је у стању да уништи расуте и неприпремљене оружане снаге Европе“.

The Times наводи и да је током недавне безбедносне конференције у Берлину неколико немачких генерала упозоравало да НАТО неће моћи да добије „прву битку одбрамбеног рата на свом источном крилу“ јер ће имати проблема да за кратко време време пребаци довољно трупа и ратне опреме на исток Европе.

Најцел је на тој конференцији рекао да се не може искључити да ће Бундесвер морати да се бори, за шта немачке оружане снаге очигледно нису спремне.

Према његовим речима, може проћи више од 10 година пре него што Немачка буде у стању да води рат.

„Врло је јасно: ако наше оружане снаге морају да се боре, наши војници ће умирати без дронова, без противваздушне одбране и довољно залиха. Моја порука (немачким лидерима) гласи: изгинуће, а то је ваша одговорност”.

Скот Ритер је крајем октобра рекао да НАТО неће издржати конфронтацију са Русијом, која има најмоћнију војску на свету.

У августу је француски војни официр Ален Корвез рекао да Сједињене Државе схватају да је конфронтација са Русијом изгубљена, али не могу да изађу из замке у коју су се саме увукле.