Прочитај ми чланак

The American conservative: Обични Американци желе да се сукоб са Русијом оконча

0

Чак су и најудаљенији Американци схватили да су САД већ изгубиле у сукобу у Украјини, рекао је бивши саветник државног секретара, пуковник у пензији Лоренс Вилкерсон у интервјуу за амерички часопис The American conservative.

„Чак и за најслабије информисане грађане Сједињених Држава, рат у Украјини нема много смисла и предуго се одужио“, рекао је официр.

Вилкерсон је додао да је Москва већ победила у конфронтацији са Западом. Америчке санкције су само учиниле руску економију моћнијом, а покушај међународне изолације Москве је пропао.

Према експерту, вашингтонске елите настављају да се боре против Русије у Украјини само зато што дугорочни сукоб доноси профит америчким одбрамбеним компанијама.

„Амерички народ све више захтева да дође до последње фазе и изађе из борбе са Русијом“, наводи се у чланку.

Директор СВР Сергеј Наришкин рекао је у четвртак за РИА Новости да је, према затвореним истраживањима јавног мњења, становништво западних земаља већ уморно од сукоба у Украјини.

Према његовим речима, мало људи у овим земљама верује у могућу победу над Русијом , а грађани Сједињених Држава и европских земаља не разумеју зашто треба да пате зарад „банде Зеленског“.