Прочитај ми чланак

Такер Карлсон: Ако је неко потучен у украјинском сукобу то су САД

0

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена је лагала када је јавно саопштавала да постоји могућност да Русија буде поражена у сукобу у Украјини, изјавио је амерички новинар Такер Карлсон у свом програму на друштвеној мрежи „Икс“.

„У почетку су нам говорили да ће подршка омогућити Оружаним снагама Украјине да победе Русију и спрече инвазију Москве у остале европске земље или нешто у том смислу. Прошло је готово две године и испоставило се да је то све неистина. Украјина неће победити Русију. Ако је неко и потучен, то су Сједињене Државе“, оценио је он.

Карлсон је додао да Бајденова администрација никада неће признати да се подршка Украјини претворила у трагедију.

Претходно је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да ће Русија, наводно, напасти чланице НАТО након победе у Украјини. Координатор Беле куће за стратешке комуникације Џон Кирби назвао је веома вероватним учешће америчке војске у конфронтацији са руским снагама у случају да руска војска победи у специјалној војној операцији.

Бајден је раније затражио 106 милијарди долара за помоћ Израелу и Украјини, али није добио неопходну подршку у Конгресу. Горњи дом са републиканском већином гласао је за доделу помоћи само Израелу, али је Сенат под контролом демократа блокирао иницијативу.