Прочитај ми чланак

Светски Економски Форум: Стављајте упозорења на паковања меса као на цигаре

0

Светски економски форум наредио је владама широм света да почну да стављају налепнице упозорења у стилу цигарета на све месне производе како би се јавност одвратила од конзумирања меса.

Нове етикете ће гласити: „Упозорење: Конзумирање меса доприноси климатским променама.

Научници које финансира WЕF , који лажно тврде да је конзумација меса штетна по здравље и животну средину, почели су да се залажу за етикете након спровођења студије на британском универзитету Дурхам.

Научници су узели групу од 1.000 одраслих људи који су јели месо и ставили их у четири групе. У зависности од тога у којој се групи налазио учесник, показане су им фотографије топлих оброка којима су додељене ознаке упозорења о клими, здрављу или пандемији или без ознаке упозорења.

„Све ознаке су одвраћале конзумацију меса, при чему је 7-10 процената учесника изабрало оброк без меса. Међутим, када су учесници упитани колико су сваку од ознака изазивају анксиозност и колико им је уверљиво, они су пријавили упозорење о климатским променама као највероватније.

Thefederalist.com извештава: Ово је подстакло научнике да се залажу за ознаке упозорења о климатским променама на месу које је одобрила влада. „Достизање нето нуле је приоритет за нацију и планету“, рекао је аутор студије Џек Хјуз. „Пошто се показало да ознаке упозорења смањују пушење, као и конзумацију слатких пића и алкохола, коришћење ознаке упозорења на производима који садрже месо могло би нам помоћи да то постигнемо ако се уведе као национална политика.

Климатски активисти сваки дан појачавају свој рат против меса. Напори да се исхрана заснована на месу стигматизује као друштвено неприхватљива, па чак и нездрава, постала је њихова најновија стратегија за сузбијање потрошње. Бивша шефица УН за климу Кристијана Фигерес сугерисала је 2018. да би друштво требало да одбаци месоједе на исти начин као и пушаче. „Шта кажете да ресторани за 10-15 година почну да третирају месождере на исти начин на који се третирају пушачи“, рекла је она . “Ако желе да једу месо, могу то да ураде ван ресторана.”

Неки климатски активисти прихватају далеко више дистопијски начин да елиминишу више од два милиона година традиције меса као основног производа у људској исхрани. „Биоетичар“ др Метју Лиао, повезан са WЕФ-ом , предложио је идеју да научници генетски модификују људе да буду алергични на месо. Лиао је такође разговарао о смањењу физичке величине људи путем еугенике или хормонских ињекција тако да троше мање ресурса.

Мало ко зна да Ц40 Cities Climate Leadership Group, глобалистичка организација за климу коју води Мајкл Блумберг, која се састоји од скоро 100 градова широм света, укључујући 14 америчких градова, има за циљ потпуно искорењивање потрошње меса и млечних производа до 2030.

У јуну је Министарство пољопривреде САД одобрило потрошњу и продају меса узгојеног у лабораторији у ресторанима и, на крају, у супермаркетима. Иронично, „Анализа открива да је угљенични отисак узгојеног меса вероватно већи од говедине ако се садашње методе производње повећају јер су и даље енергетски интензивни“, извештава New Scientist.

Месо је добро за вас

Практично по свим стандардима, протеини из меса, који су основа људске исхране од настанка врсте, далеко су бољи од биљних протеина. Др Бењамин Бикман, аутор књиге Зашто се разболујемо из 2020.: Скривена епидемија у корену најхроничније болести – и како се борити против ње , објаснио је зашто у „The Ultimate Health Podcast“.

„По свакој метрици, сваки појединачни животињски протеин је супериорнији од сваког појединачног биљног протеина“, рекао је Бикман. „Особа може да једе скромну количину животињских протеина и зна да буквално добија сваку аминокиселину која би јој могла бити потребна у добром односу. Па, ако су у питању биљни протеини, онда некако морате да погађате и надате се да ћете добити све.

Биљни протеини, додао је Бикман, „обогаћени су стварима које се називају ‘анти-нутријенти’”, а то су „молекули који ће инхибирати способност црева да свари протеин”.

Док академски истраживачи на крајње левим кампусима од Дурхам-а до Харварда предводе напад на месо, докази који сугеришу да су дијета заснована на месу штетна по људско здравље не издржавају се помно испитати. У својој књизи Велико дебело изненађење: Зашто путер, месо и сир спадају у здраву исхрану , новинарка о исхрани Нина Тејхолц провела је скоро деценију истражујући науку која стоји иза препорука здравствених власти за исхрану са ниским садржајем масти и ограниченим уносом меса. Њени налази су одузимали дах.

„Скоро ништа у шта данас обично верујемо о мастима уопште, а посебно о засићеним мастима, не изгледа као да је тачно, након пажљивог испитивања“, написала је она.

Теицхолз је изнео како су подаци који подржавају исхрану са ниским садржајем масти манипулисани селективним налазима како би се подржали унапред одређени закључци. Знаменита студија Седам земаља, на пример, наслеђени пројекат америчког физиолога Ансела Киса за подршку исхрани са ниским садржајем масти, изоставио је податке из 15 земаља који би били у супротности са било каквом корелацијом између масти у исхрани и срчаних болести.

Даље, рад који је објавила Национална медицинска библиотека у априлу је разоткрио конвенционалну причу да је конзумација црвеног меса одговорна за пролиферацију незаразних болести. Истраживачи су проценили средњи унос меса у различитим регионима света и открили да, иако неки академици тврде да је црвено месо опасно по људско здравље, забележено је само благо повећање ризика од болести у областима где је потрошња меса била знатно изнад глобалног просека. Чак и тада, „постоји мали или никакав утицај на апсолутни ризик“, написали су, „а сигурност доказа остаје ниска до веома ниска на основу најбољих доступних сажетих доказа.

„Нажалост, научна расправа о потенцијалним везама између меса и незаразних болести често више није транспарентна процена доказа, већ је под утицајем планова, укључујући интересе и идеологије“, закључили су они.

На крају крајева, научници који се залажу за етикете упозорења о месу су анти-научни. Месо је здраво и добро за планету. Ако се етикете стављају на било шта, то би требало да буде ултра-прерађена храна. Пошто ови научници нису заинтересовани да упозоре јавност на храну која узрокује гојазност и хроничне болести, то сугерише да нису заинтересовани за здравље и уместо тога гурају дневни ред и то опасну, нездраву пропаганду.