Прочитај ми чланак

Српски снајпериста у Донбасу открива: Артиљерце из Авдејевке више не заробљавамо

0

Новинар Хелмкаста Миодраг Зарковић разговарао је јуче са легендарним српским снајперистом Дејаном Берићем, који се још од 2014. године бори као добровољац на страни ДНР и ЛНР.

Дејан је у разговору открио да се управо вратио са фронта, не сме да открије тачну локацију где је био, али је објаснио да су на том терену Украјинци ”разбијени као звечке”.

”Добар део територије где ми имамо успеха се у медијима уопште не помиње, нити Руси то публикују. Украјинска војска просто у тим деловима улази у клопку и ми их ту уништавамо у великом броју” истакао је Берић.

На констатацију Зарковића да су чак и западни медији почели да пишу о великим губицима војске Украјине – британски Гардијан је објавио да је реч о 1000 војника дневно, српски снајпериста је објаснио да је сигуран да и више од хиљаду војника Украјина дневно губи, а од чега је 700-800 мртвих по његовим претпоставкама.

”Они упадају у тако наивне замке – као мала деца. На тим пределима имају огромне губитке” подвукао је Берић.

”Имају јаку артиљерију којом туку жестоко” истакао је српски добровољац.

Он је објаснио да војска Украјине на делу фронта на ком је он био, користи стару совјетску артиљерију и да им нова НАТО артиљерија у пракси ништа посебно не доприноси.

”Нико није очекивао да ће Украјинци из Авдејевке тако да туку по цивилима” признао је Дејан.

”Када их опколимо, нико их неће пустити да живи изађу. Пушилин би требао да потпише приказ по коме те артиљерце из Авдејевке уопште не бројимо у плен, већ их стрељамо на лицу места” објаснио је Берић.