Прочитај ми чланак

Сивков о променама које су се десиле у руској команди- „Спрема се нешто велико“

0

Кадровске промене, које су се десиле у команди „специјалне војне операције“ у Украјини, могу указивати на промену приступа Оружаних снага РФ стратегији вођења „СВО“. До овог закључка, дошао је познати руски војни експерт, Константин Сивков.

Он је скренуо пажњу на то, да би због кадровских промена, које су претходно спроведене у Министарству одбране Русије, могле да се десе важни догађаји, везани за спровођење „специјалне операције“ у Украјини. Највероватније ће то утицати на тактичке одлуке, и приступ овој кампањи.

„Све ово сугерише, да се спремају велике промене у природи оружане борбе „специјалне војне операције“, које ће највероватније имати за циљ, нагло интензивирање вођења рата“, објаснио је Сивков.

Према речима војног експерта, Оружане снаге Русије ће током „СВО-а“ деловати одлучније, а такође ће предузети неопходне радње да неутралишу непријатељске снаге, и елиминишу војни потенцијал кијевског режима. Такве мере ће омогућити, да се неутралише претња коју представља Запад, као и да се остваре сви циљеви специјалне операције демилитаризације и денацификације Украјине.