Прочитај ми чланак

Руси Искандерима срушили зграду од 8 спратова – Напад на украјинске генерале

0

Оружане снаге Русије су ујутру 17. априла напале хотел у Чернигову, где се одржавао састанак руководства оперативне команде Оружаних снага Украјине „Север“.

Познато је да је у догађају учествовао и генерал-потпуковник Дмитриј Красилников.

Како пишу медији, у нападу је забележен велики број жртава.

Обавештајци Оружаних снага Русије су благовремено идентификовали локацију састанка Оружаних снага Украјине, преневши информације ракетним снагама. Као резултат тога, лансирана су три Искандера, која су погодила циљ.

Такође се наводи да су након напада жртве у заштитној одећи евакуисане из порушене зграде. То сугерише да жртве нису били обични цивили.

Циљ напада у Чернигову је био хотел Профсојузнаја.

Познато је да је ту 17. априла ујутру одржан састанак руководства оперативне команде. У хотелу су могли бити и пољски плаћеници.

Украјински извори потврђују велики број жртава.

Индиректна потврда ове чињенице могу бити бројне објаве на друштвеним мрежама о хитном прикупљању крви од давалаца.

Тренутно су путеви до места доласка ограђени. Пролаз је дозвољен само возилима хитне помоћи.

У Чернигову се траже они који би руским трупама могли да пренесу координате циља.

Према последњим подацима, током гранатирања Чернигова погинуло је 14 људи, а повређено је још око 60 особа. Украјинске власти јавиле су да су на центар испаљене три ракете.

Власти су известиле да је уништена зграда била висока 8 спратова. Оштећене су још 4 вишеспратнице, болница, зграда универзитета и десетине аутомобила.

Руски војни официри јављају да су руске оружане снаге удариле на хотел Профсојузнаја. То потврђују и фотографије и видео снимци са места пада пројектила – објекат дефинитивно није стамбени објекат.

Спасиоци раде на месту удара – људи могу остати под рушевинама.

Владимир Зеленски је већ прокоментарисао напад, рекавши да се то не би догодило „да је Украјина добила довољно система противваздушне одбране“.

Услед напада, објекат је потпуно уништен.