Прочитај ми чланак

Ритер: Запад очајнички жели да украјински конфликт реши преговорима

0

Запад очајнички жели да реши украјински конфликт преговорима, али не може да развије формулу за мир, рекао је бивши обавештајни официр америчког маринског корпуса Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Дени Хејфонг.

Кијев, држећи се апсурдне позиције, не дозвољава развој такве формуле, а без учешћа украјинске стране немогуће је разматрати ово питање, додао је он.

Владимир Путин и његове високе дипломате су већ неко време говорили да су отворени за споразумно решење, али преговори морају бити реални.

Али на Западу нема реалне позиције. Став Украјине је апсурдан. Повратак у границе 1991? Са којом војском ћеш ово урадити? Дефинитивно не украјинском војском која је у фази уништења.

НАТО неће да интервенише, они немају шта да се мешају. Чињеница је да је Запад тај који очајнички жели споразумно решење.

Али они не могу да развију формулу, јер им Украјина неће дозволити да развију формулу. За Запад је тешко, готово немогуће да разматра питање преговора са Русијом без укључивања Украјине, јер иначе, шта се договарате?