Прочитај ми чланак

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ:У наредна два сата ови делови земље на удару олујне масе

0

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће у наредна два сата на подручју Западне Србије, Шумадије, као и у Банату доћи до краткотрајних пљускова са грмљавином.

Након јучерашњег невремена забележен је драстичан пад од десет и више степени, па је јутрос, рецимо, најхладније место у Србији Копаоник са 10 степени.

Снажно невреме праћено градом јуче је погодило прво западну Србију, а онда се проширило и на остале делове земље. У појединим местима пало је до 50 мм кише по метру квадратном.

Огромна количина падавина за кратко време направила је хаос и у појединим деловима престонице, где је киша лила као из кабла, а олујни ветар је однео део кровне конструкције на Пауновом брегу на Вождовцу.

Прогноза наредних дана

Подсећамо, према прогнози за наредних седам дана, у недељу и понедељак очекује се умерено до потпуно облачно и осетно свежије време, местимично с кишом, понегде и пљусковима с грмљавином.

Затим претежно сунчано, само је још у уторак на југу Србије, уз променљиву облачност, понегде могућа краткотрајна киша или пљусак, а од среде и постепено топлије.

„Апокалипса“ и у региону

Ситуација у Словенији је драматична пошто је ту земљу синоћ погодило јако невреме. Потопљена су бројна места, а стотине ватрогасаца и припадника других хитних служби су на терену.

У разорним поплавама у четвртак и петак погинуле су три особе и уништени су путеви, мостови и куће у малој алпској земљи. Две трећине територије су биле погођене.