Прочитај ми чланак

ПУПОВAЦ и ПЕРНAР у ЖЕСТОКОМ ОБРАЧУНУ ЗБОГ 1941 г. и подршке српских посланика ХДЗ

0

Избор нове Владе Хрватске у Сабору је остао у сенци сукоба Ивана Пернара са Милорадом Пуповцем и Фуриом Радином, пише индекс.х

Како се наводи, Пернар је критиковао понашање мањинских заступника којима, како је рекао, смета он, а не усташка плоча у Јасеновцу.

Додао је и заступницима мањина да ће их ХДЗ „утопити у чаши воде“, као и да владајуће није брига ни за Хрвате, а камоли за Србе.

Пернар је рекао заступницима мањина да они имају више заступника у Сабору од ХНС, а ниједног представника у Влади, уз предлог да представник ромске националне мањине Вељко Кајтази буде министар демографије. 

Мањинске посланике је Пернаров говор погодио, најгласнији је био Радин који је истакао да се бори сам са собом да поступа према Пернару као према колеги ког „симпатише“. 

– Долази ми да се понашам као психолог, али нећу. Рећи ћу вам зашто је оно што ви говорите на нивоу фашизма, први је тај да сте навели и левицу и десницу да се смеје на рачун мањина, а други је тај да сте нам одузели легитимитет јер имамо мало гласова, а имамо мало гласова јер су нас ваши сународници избацили из кућа – навео је Радин. 

Пернар је одговорио речима да су мањине избациване из земље где год су тежиле сепаратизму. 

– Зато никада нико из Хрватске није протеривао Чехе и Словаке, јер нису тежили сепаратизму, а Италијани и Срби, нажалост, јесу – рекао је Пернар. 

После тога су Радин и Пуповац напустили салу. 

– Срам вас било, ко је био сепаратиста 1941. године у вашој блесавој глави? – упитао је Пуповац Пернара на одласку. 

Пернар је потом истакао да му није била намера да нападне колеге који су представници мањина, али да је ствар у томе да подржавају Владу која нештити интересе грађана, док мањински народи у Хрватској живе катастрофално. 

– Господа из ХДЗ која ми сада добацују имала су прсте у томе што су одређене мањине отишле из Хрватске, а сада ту мене ућуткују, лепо од њих – рекао је Пернар.

БОНУС ВИДЕО

Гости медијске куће „Центар” су били Др Драган Петровић, виши научни саветник у Институту за међународну политику и привреду у Београду и Југослав Петрушић, српско-француски агент и контраобвештајац.

Разговорало се о томе како се и на који начин води, како споља, тако и изнутра, специјални рат против Србије, са циље да се Србији наметне анатема да је геноцидна творевина, а Срби геноцидни народ, односно да се на челу српске државе и друштва увек постави квази елита која би ради сопственог интереса и интереса моћних кругова са Запада контролисала и водила Србију.

Разговор, за медијску кућу „Ценар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио уредник портала космопол.рс, Жељко Ћајић.

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.