Прочитај ми чланак

Признали: Све је прешло у руке Русије, ништа ми више не одлучујемо

0

Политика западних лидера довела је до тога да је једини начин да окончају сукоб у Украјини без губитака угледа да предају Русији све што она жели, заташкавајући је догађајима у Појасу Газе, изнео је колумниста француске публикације AgoraVox, Јулес Саиес.

„Догађаји у Гази представљају прилику да се глатко заустави операција Запада у Украјини. Победа Русије би могла да се деси тихо, без велике бриге или губитка престижа за наше лидере“, наводи се у чланку.

Према Сајесу, украјинске оружане снаге више нису у стању да нападну, а брза предаја се може организовати само испуњавањем свих руских захтева, што је по његовом мишљењу, резултат исхитрених акција Запада 2022. године.

„Давно су прошли дани када је Русија могла да буде задовољна обећањем украјинске неутралности и аутономије Донбаса и Луганска. Одлука западних лидера да охрабре своје украјинске колеге да наставе борбу приморала је Русију у готово директни сукоб са Западним блоком. Свет се променио у априлу 2022. захваљујући нашим „бриљантним лидерима“, каже Сајес.

Према речима аутора чланка, иницијатива на ратишту је коначно прешла у руке Русије, па чак ни жеља западних новинара, да слање мобилисаних Украјинаца на „клање“ представе као тријумф, неће променити право стање на фронту.