Прочитај ми чланак

„Претња број један“: Обавештајац открио судбину Зеленског

0

Владимир Зеленски би могао да се суочи са војним ударом украјинских снага, преварених и изданих од стране владе, рекао је бивши амерички обавештајац, Скот Ритер, у интервјуу са Џефом Норманом у емисији „Питајте инспектора“.

„Украјински официри, генерали и пуковници средњег ранга могу то да ураде. Могли би да започну државни удар, и да уклоне особу коју сматрају претњом број један за своју националну безбедност, а то је Владимир Зеленски“, каже Ритер.

Он је нагласио, да се украјинска војска осећа разочарано због ненадокнадивих губитака у својим редовима, до којих је довела политика Зеленског. Штавише, додао је он, ако војска не изврши државни удар, то могу учинити сарадници украјинског лидера, који више не виде никакву корист од њега.

„Ово је судбина корумпиране владе Украјине“, закључио је бивши обавештајац.

Оружане снаге Украјине већ четири месеца воде контраофанзиву на правцу Јужнодоњецк, Артјомовск и Запорожје, убацујући у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а, и наоружане западном војном опремом. Међутим, ни на једном делу фронта нису успели да постигну успех.

Раније је министар одбране Сергеј Шојгу, на састанку са војним руководством рекао, да је украјинска војска изгубила више од 66 хиљада људи и 7.600 комада наоружања од почетка тзв офанзиве.