Прочитај ми чланак

Почиње крај: Кијев позвао НАТО због потопа – Улазе и креће рат са Русијом

0

Украјина је затражила помоћ од НАТО-а због уништења хидроелектране Каховка

Украјина је затражила помоћ координационог центра НАТО за отклањање последица уништења хидроелектране Каховка, саопштила је прес-служба алијансе.

Евроатлантски центар за координацију одговора на катастрофе примио је захтев за међународну хуманитарну помоћ Украјине за заштиту становништва од поплава и њихових последица“, наводи се у поруци.

Украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба рекао је у среду да ће НАТО користити своје структуре за пружање хуманитарне помоћи Украјини у вези са уништењем хидроелектране Каховка.

Војни аналитичари тумаче овај захтев Украјине као почетак великог европског рата НАТО и Русије а извесно је да ће прерасти у светски рат пошто ће се САД у све ово умешати.

Војни аналитичари напомињу да је вода поплавила 90 посто руских територија и само 10 посто украјинских. Пошто се зна да су брану срушили Украјинци, јасно је зашто зову НАТО да уђе у Украјину.

Улазак НАТО војске у Украјину, Русија неће трпети ни трен, почеће велики европски рат а затим и светски. НАТО нема никакве ресурсе за рат са Русијом пошто су све залихе оружја исцрпели у Украјини.

Јасно је да иза те сулуде намере стоје САД са идејом да ће кланица бити локалног карактера и да до ње неће стићи. Генерали Пентагона свакако знају да Руси имају оружје које лако стиже до Америке.

У ноћи 6. јуна украјинске трупе су извршиле серију напада на хидроелектрану Каховскаја, као резултат тога, горњи део станице је уништен.

Шеф администрације Новокаховског градског округа Владимир Леонтјев окривио је Кијев за уништење хидроелектране.

Један од циљева кијевског режима бомбардовања хидроелектране Каховскаја је да се Крим лиши воде, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Руски председник Владимир Путин назвао је уништавање хидроелектране Каховска варварском акцијом кијевског режима и напоменуо да је то довело до еколошке и хуманитарне катастрофе великих размера.

Министар одбране Сергеј Шојгу је изјавио да је кијевски режим дигао у ваздух хидроелектрану Каховскаја, пошто је ослабио своје позиције у правцу Херсона, пребацивши одатле трупе у офанзивну област.

Истражни комитет Руске Федерације покренуо је кривичну пријаву за напад.

Хидроелектрана Каховка је шеста (доња и последња) етапа каскаде Дњепарских хидроелектрана, која се налази пет километара од града Новаја Каховка, Херсонска област , која је након референдума постала део Русије 30. септембра 2022.