Прочитај ми чланак

Објављен видео снимак опкољавања и пораза одреда Олега Сенцова код Авдејевке

0

Украјински медији приказали су снимак који показује опкољавање и пораз бораца 47. бригаде Оружаних снага Украјине код Авдијевке.

На почетку снимка приказан је тренутак где украјински војници ујутру заузимају положаје. У том тренутку, у току су преговори између неколико бригада који покушавају да задрже ровове. Они се држе заједно упркос тешкој ситуацији. Олег Сенцов, украјински редитељ, командује групом и даје сва потребна упутства.

Након неког времена, група Оружаних снага Украјине је окружена са четири тенка руске војске. То изазива панику међу украјинском војском и покушавају да дођу до бацача граната, али се на крају испоставило да тенкови само пролазе, крећући се ка железничким шинама. Заједно са неколико рањених војника, јединице Оружаних снага Украјине брзо напуштају своје положаје користећи борбена возила пешадије Бредли.


Подсетимо, 2014. године режисер Олег Сенцов је ухапшен због учешћа у покушају терористичког напада на Криму, због чега је осуђен на 20 година затвора. Године 2019. пуштен је у оквиру размене заробљеника између Русије и Украјине.