Прочитај ми чланак

НАТАНЈАХУ о Фајзеровој вакцини: Мали убод за човека, велики корак за човечанство?!

0

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху је данас први у Израелу примио вакцину против вируса корона компаније „Фајзер“ и то је преносила израелска телевизија.

„Ово је веома тешка епидемија 21. века и наша мала држава је добила милион вакцина. Сви морају да се вакцинишу. Замолио сам да мене првог вакцинишу и министра здравља. Хоћу да дам лични пример свим Израелцима“, рекао је Нетанијаху.

Мали убод за човека, а велики корак за човечанство, рекао је премијер додајући да после 21 дана треба да прими другу дозу вакцине.

Масовна вакцинација у Израелу почиње наредног уторка, а прво ће бити вакцинисани медицински радници, студенти и запослени у геријатријским центрима.

Да подсетимо, Натанјаху је оптужен за тешку корупцију у својој земљи и сваке недеље народ  демонстрира против његове власти у Израелу. Претходних година се рекламирао као „велики Трампов пријатељ“, често састајао са њим и успео да излобира премештање амбасаде САД у Јерусалим из Тел Авива, али је међу првима честитао Бајдену „заслужену победу“ нагласивши да су он и Бајден блиски пријатељи 40 година.

https://t.co/CZi6kZJ5dL