Прочитај ми чланак

Наређена евакуација у још 35 села у Грчкој, број погинулих порастао на 11

0

Органи цивилне заштите упутили су три поруке преко телефонске линије за хитне случајеве 112 мештанима у регионима Лариса и Магнезија

Становницима 35 села у централној Грчкој саопштено је да буду спремни за евакуацију, пошто је вода наставила да плави Тесалијску равницу.

Органи цивилне заштите упутили су три поруке преко телефонске линије за хитне случајеве 112 мештанима у 35 села, која се налазе у регионима Лариса и Магнезија, у којима су поручили да буду у приправности, преноси Танјуг писање грчког листа „Катимерини“.

Стотине људи остало је заробљено у својим домовима у Тесалији, која је претрпела највећи терет олује Данијел.

Бујице су однеле куће, витална инфраструктура је уништена, а усеви на другом по величини пољопривредном земљишту у земљи су уништени.

Цивилна заштита у Лариси покушавала је да ојача насипе реке Пиниос на ободима града док ниво воде наставља да расте.

Више од 1.800 људи спашено је од уторка из подручја погођених поплавама широм Грчке, саопштила је ватрогасна бригада.

Расте и број страдалих после великог невремена које је погодило Грчку. Код острва Евија, пронађено је тело 77-годишњег несталог мушкарца, чиме је број погинулих у поплавама у централној Грчкој порастао на 11, саопштиле су власти.

Наведено је и да је број несталих порастао на шест, али да би их могло бити и више, преноси АП.

Како је званично саопштено, реч је о једној од несталих особа у олуји „Данијел“, из приморског села Палци, на планинском полуострву Пилион, које се налази између Егејског мора на истоку и залива Пагаситикос на западу.

Он је одбио да напусти свој дом, упркос молбама своје супруге, која се евакуисала због невремена. Тело човека плутало је у Егејском мору, поред острва Скијатос где је пронађено у суботу, саопштиле су власти.