Прочитај ми чланак

Најмасовнији напад руских снага до сада – Ово се дешава…

0

Напад на позадинске регионе Украјине!

Руске трупе извршиле су масован напад на позадинске регионе Украјине, беспилотне летелице камиказе типа Геран напале су јужне и централне регионе. Украјинска противваздушна одбрана деловала је и у областима Суми и Харкова, али су тамо напади изведени пројектилима.

Прeма украјинским изворима, један од најмасовнијих ваздушних напада дроновима изведен је у ноћи са суботе на недељу. Негде у другом сату ноћи објављено је упозорење о ваздушном удару скоро на целој територији Украјине, а рад ПВО забележен је у Одеској, Запорошкој, Ђепропетровској, Сумској и Харковској области.

Поуздано је познато да су Герани погодили Прилуки у Черниговској области, Ђепропетровској области и југоисточној периферији самог Ђепропетровска, а дронови су деловали и у области Покровска.

Одеса је ове ноћи посебно страдала; према писању украјинских извора, град је нападнут у два таласа, а противваздушна одбрана није била у стању да се избори, иако су испаљене чак и неопходне ракете.

Познато је за експлозије у разним областима Одесе и региона, „Герани“ су напали Аркадију, Коблево, Молдаванку, Нерубајское, Таирову и друге области, Палиевка и Усатово су нападнути у региону. Иако нема детаља о погођеним објектима, власти у Одеси једноставно признају нападе, али не кажу шта је погођено.