Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Запад покушава да спречи одржавање седнице СБ УН о НАТО агресији 1999.

0

Западне силе на све начине покушавају да спрече одржавање седнице Савета безбедности посвећене НАТО агресији на СР Југославију коју је затражила Русија, сазнаје Спутњик.

Према нашим информацијама, у току је закулисна игра западних чланица СБ УН како истина о злочину Алијансе не би изашла на видело.

Москва је раније потврдила да је председавајући Јапан заказао седницу СБ за понедељак 25. марта у 15 часова, дан по обележавању 25 година од почетка бомбардовања.

Државна дума Русије је на данашњој пленарној седници усвојила и нацрт обраћања у УН, а у вези 25. годишњице НАТО бомбардовања и осуде западне алијансе.

Шеф дипломатије Србије Ивица Дачић, који би требало да представља нашу земљу у Њујорку, данас је већ наговестио да до седнице у понедељак можда неће ни доћи.

А како је Спутњику потврђено у дипломатским изворима, тачно је да се врши огроман притисак да се НАТО злочин скине са дневног реда највише светске организације.

Да заседање још није озваничено, потврђује и сајт СБ УН на коме у распореду за понедељак још није предвиђена расправа о НАТО агресији.

Очигледно је да је државама, које су учествовале у бесправном нападу на СР Југославију, јако стало да се не открије пуна истина о њиховом чину рушења међународног поретка.