Прочитај ми чланак

Карлсон: Добро би било да сваки Американац проведе 7 дана у Москви…

0

СВЕТСКИ познати амерички тв-новинар Такер Карлсон рекао је сународницима – након мега-интервјуа са Владимиром Путином – да је Москва чистија, лепша и безбеднија од сваког града у Америци.

За видео-илустрацију је понудио своје снимке из једног супермаркета и кратку сторију о московској метро-станици Кијевскаја.

За то је у својој земљи постао мета напада са разних страна.

Бранећи се, објаснио је: „Ту метро-станицу је 1939-те саградио Јосиф Стаљин, можда најгори човек у историји, а још је у савршеном стању. Поента је само у томе. Погледајте шта има у Москви и упоредите са оним што имамо и нећете моћи да се начудите“.

Додатно је указао и нагласио:

„Ово је оптужба на рачун наших лидера. Иначе, сваком гледаоцу и слушаоцу бих препоручио: ако имате прилику, проведите недељу дана у Москви. Не зато што волите Русију, већ зато што волите своју земљу. И упоредите тај град, највећи град у Европи, са 13 милиона становника, са градом у коме живите. Ово је оптужница због нашег рапидно све лошијег животног стандарда и ужасног управљања наших лидера. Зашто такав метро немамо ни у једном америчком граду? Зашто нема ни једног америчког града без злочина?“

Карлсон је, иначе, открио да су га пре интервјуа са Путином пратиле америчке обавештајне агенције.

Према његовим речима, интервју је припреман око две године, а он о томе никоме није говорио. Ипак се појавила на страницама The New York Times.

„Вероватно је циљ био да се онемогући мој интервју са председником Русије јер је Кремљ упозорио да од интервјуа неће бити ништа ако се за њега сазна пре времена“.

Карлсон је открио даму је бивши британски премијер Борис Џонсон тражио милион долара за интервју у коме би објаснио свој став о сукобу у Украјини:

„Један од Џонсонових саветника рекао ми је да ће бивши премијер разговарати са мном, али да ће то коштати милион у америчким доларима, злату или биткоинима. Не браним Путина, али Путин од мене није тражио милион долара“.