Прочитај ми чланак

Као наци Монти Пајтон – Хитлер за сиромашне у Книну: За дом спремни! (ВИДЕО)

0

Хрватска данас обележава годишњицу злочиначке акције "Олуја", која ни ове године није прошла без усташке симболике

У злочиначкој акцији хрватске војске и полиције – која се у Хрватској слави као Дан победе – протерано је око 250.000 Срба, а више од 1.800 убијено је или нестало.

Бивши командант ХОС-а Марко Скејо са двадесетак својих присталица прошетао је данас Книном узвикујући усташки поздрав „За дом спремни“.

Оно што је још шокантније од Скејовог испада, јесте то што су готово сви присутни аплаудирали и заједно са њим узвикивали овај поздрав, пише Слободна Далмација.

Из Полицијске управе шибенско-книнске упозорили су да је „забрањено ношење транспарената увредљивог и непримереног садржаја, забрањено је подстицање на мржњу по било којој основи (националној, верској или по другој основи) забрањено је и ношење предмета који су погодни за наношење повреда и да ће се, у складу са одредбама Закона о полицијским пословима и овлашћењима, вршити аудио-видео снимање и фотографисање јавног скупа“.

Скејо, некадашњи ратни командант Девете бојне Хрватских одбрамбених снага (ХОС) и прошле године је направио инцидент, узвикујући усташки поздрав на обележавању годишњице „Олује“.