Прочитај ми чланак

Хрватски министар Баножић тешко повређен, има погинулих у саобраћајној несрећи

0

Министарство одбране Републике Хрватске потврдило је да је министар одбране учествовао у саобраћајној несрећи у којој је једна особа настрадала, док је званичник владе задобио тешке повреде

Хрватски министар одбране Марио Баножић учествовао је јутрос у саобраћајној несрећи у којој је погинула једна особа, пренели су хрватски медији, а потврдили су из Владе Хрватске, МУП-а и Министарства одбране.

Он је управљао личним возилом које се сударило са комбијем. Возач комбија је погинуо, док је хрватски министар задобио тешке повреде.

Како је за портал „Телеграм“ потврђено из ПУ вуковарско-сремске, несрећа се догодила у 6.15 сати, на излазу из Винковаца у смеру Жупање, а Баножић је превезен у болницу.

Из Опште жупанијске болнице Винковци за Телеграм је потврђено да је Баножић јутрос довезен у ту болницу и да је на Одељење за интензивно лечење примљен у 8.30 сати.

Портпарол Владе Хрватске Марко Милић потврдио је да је Баножић задобио тешке телесне повреде, а према првим проценама лекара, он је ван животне опасности, пише „Јутарњи лист“.

„Министар има тешке телесне повреде, према првим проценама лекара, његов живот је ван животне опасности. Здравствена помоћ пружена му је у Општој жупанијској болници Винковци, а сада ће бити пребачен у КБЦ Осијек. Увиђај је у току који води заменик Жупанијског државног тужилаштва у Вуковару“, рекао је Милић.

Према незваничним информацијама до којих је дошао загребачки „Јутарњи лист“, министар Баножић има контузије у пределу главе, повреде грудног коша и прелом ноге. Понекад је у свесном стању, а понекад не. Био је сам у ауту и наводно је ишао у лов. Према прелиминарним и незваничним подацима, код Баножића није утврђено присуство алкохола у крви.