Прочитај ми чланак

Хил надмашио самог себе: Упутио непримерену поруку Србији – против Русије

0

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил данас је у крајње недипломатском маниру упутио готово уцењивачку поруку земљи домаћину. Изјавио је да се смањила могућност избора када је рат у Украјини у питању, и додао да је за Србију потпуно неодрживо да остане у добрим односима са Руском Федерацијом.

Он је подсетио да је Србија земља која се поносила веома добрим односима са земљама широм света, па и са Русијом и да је то стање неодрживо. Хил је на 23. Београдском економском форуму, у хотелу „Метропол“, у крајње непримереном обраћању рекао и да је Русија изазвала огромне проблеме свима, заоштрила изборе и свима јасно ставила до знања шта треба да раде.

Навео је да су у почетку сви мислили да ће рат у Украјини трајати кратко, али да су сада сви свесни да ће потрајати и да, како је рекао, морамо остати са тим проблемом док се не реши.

„Морамо да будемо веома јаки са Украјином док се ово не реши. Мислим да је једна од горких иронија тог рата што боље можемо да видимо шта ће бити будућност Украјине, него Русије. Мислим да се Русија заиста довела у веома непознате воде. Не знамо где ће бити Русија“, нагласио је Хил, а остало је нејасно какве везе имају те његове оцене са Београдским економским форумом.