Прочитај ми чланак

Герасимов наградио ослободиоце Авдејевке: Војници добили ордење за храброст

0

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије похвалио је војнике и истакао да је град ослобођен за прилично кратко време, али је томе претходио дуг период припрема

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал армије Валериј Герасимов уручио је на првим линијама фронта ордење војницима која су се истакла приликом ослобађања Авдејевке, саопштило је руско Министарство одбране. 

Први заменик министра одбране Руске Федерације, генерал Герасимов обишао је командно место групе трупа Центар у зони Специјалне војне операције и уручио јунацима ордење и медаље за храброст, наводи се у саопштењу.

Генерал је захвалио најистакнутијим војницима за храброст коју су показали у борби.

Герасимов је говорио о резултатима које је група трупа Центар остварила у борбама и саслушао извештај команданта генерал-пуковника Андреја Мордвичева о даљим акцијама на правцу Авдејевке.

„Главни задатак који је постављен је завршен, Авдејевка је ослобођена. Морам рећи да је ослобођена за прилично кратко време, али је томе претходио дуг период припрема“, рекао је начелник Генералштаба.

Након интензивних борби, град Авдејевка, који је био важно упориште Украјинаца још од 2014. године, коначно су ослободиле руске снаге, при чему су Оружане снаге Украјине изгубиле више од 1.500 људи.