Прочитај ми чланак

Експлозија у хидроелектрани у Италији: Најмање троје мртвих, 10 повређених (ВИДЕО)

0

Три радника је страдало, још троје се воде као "нестали", претпоставља се да су погинули и за њиховим телима се интензивно трага, док је 10 повређено у експлозији, вероватно изазваној пожаром око 15 часова у хидроелектрани вештачког басена Сувијана, на болоњским Апенинима, јављају италијански медији.

На брани на језеру Сувијана, које се налази између Болоње и Фиренце, дошло је до експлозије око 15 часова на дубини од 30 метара, рекао је локални градоначелник агенцији АНСА.

Према првим информацијама, од десеторице повређених радника четворица имају тешке опекотине опасне по живот, наводе РАИ и АНСА. Спасилачке акције су због околности на терену изузетно компликоване, а подаци о повређенима би могли бити и другачији јер још траје евакуација из погона.

Портпарол компаније “Енел грин пауер“ саопштио је да је дошло до пожара на трансформатору и истакао да су предузели све безбедносне мере како би евакуисали и заштитили особље.

На место несреће упућена су три хеликоптера хитне помоћи у више санитетских возила, а осим ватрогасне бригаде и карабињера из станице Камуњано ангажоване су и све расположиве снаге за управљање кризним ситуацијама.

За сада је немогуће претпоставити узроке несреће, за шта ће бити од суштинског значаја сведочења оних који су били на лицу места. Просторије хидроелектране су тренутно потопљене, спасилачке акције нису могуће, а још мање инспекције да би се схватило шта се догодило, наводе италијански медији.