Прочитај ми чланак

Документарни филм из 2018. открива све о америчким биолабораторијама у Украјини

0

Експлозивни документарни филм Al Mayadeen Documentaries из 2018. описује тајно америчко финансирање истраживања биолошког оружја користећи опасне патогене у источној Европи.

Упркос томе што су мејнстрим медији и америчка влада порицали умешаност у ове тајне операције, чини се да овај документарац потврђује оптужбе Русије о објектима биолабораторија које подржава Пентагон.

Бугарска новинарка Диљана Гајтанџијева, која је примила документе који су процурили у документарцу, описује филм на седећи начин:Америчка амбасада у Тбилисију [Грузија] укључена је у трговину смрзнутом људском крвљу и патогенима као дипломатским теретом за тајни војни програм.

Интерни документи, које су грузијски инсајдери проследили бугарској новинарки , доказују умештаност америчких научника кроз експериментисање патогена под дипломатским заштитом.

Према овим документима, научници Пентагона су распоређени у Републику Грузију и добили су дипломатски имунитет за истраживање смртоносних болести и уједа инсеката у Лугар центру – биолабораторију Пентагона у главном граду Грузије Тбилисију.

Наиме, документи америчке владе потврђују да су коронавируси слични САРС-ЦоВ-2 били међу патогенима који су проучавани у неким од ових биолабораторија у Грузији од 2017.

Упркос томе што је подсекретарка америчког Стејт департмента Викторија Нуланд потврдила постојање тајних биолабораторија у Украјини које подржавају САД раније овог месеца, администрација Пентагона и Бајдена остају при оповргнутој тврдњи да САД нису укључене у истраживање биолошког оружја у региону.

Заправо, докази су толико неодољиви да су САД финансирале ове тајне биолошке истраживачке установе да је Русија сазвала хитан састанак Савета Безбедности Уједињених нација прошле седмице, на којем су бројне земље изразиле забринутост због америчке умијешаности у ове биолабораторије.