Прочитај ми чланак

Чишћење ТЕ Угљегорск: ЈУРИШ НА БАХМУТ, Вагнеровци заузели Покровскоје (МАПА)

0

РУСИЈА је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година“.

*Јуришни одреди „ПМК Вагнер“ у потпуности су заузели село Покровскоје, у ствари отворивши пут за напад на Бахмут (Артемовск) са истока.

*У самом Бахмуту украјинске јединице настављају да се припремају за одбрану града, јачајући своје положаје и минирајући путеве који воде до насеља.

*Након успешне ликвидације три кључна упоришта Оружаних снага Украјине јужно, југоисточно и северно од ТЕ Углегорск, одреди Вагнеровог ПМЦ-а почели су да јуришају на територију станице.
Илустрација рyбар

*На источној периферији насеља Новолуганск и даље остају украјинске јединице, које су претходно блокирале савезничке снаге са севера.

*Савезничке снаге гранатирале су положаје Оружаних снага Украјине у Бахмуту, Берестову, Белогоровки, Јаковлевки, Бахмутскоме, Кривој Луци, Закотноју, Дроновки, Звановки, Зајцеву, Вершини, Семигорју и Кодему.

*Ваздушно-космичке снаге Русије извеле су ваздушне ударе на циљеве у Соледару и Веселој Долини.

*Заузврат, Оружане снаге Украјине пуцале су на Доломитноје, Верхнекаменскоје и Спорно.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!