Прочитај ми чланак

„Блумберг“: Ово су најбогатије породице света у 2023.

0

На листи углавном доминирају породице са Блиског истока. Са 305 милијарди долара клан Ел Нахјани из Абу Дабија надмашио је Волтонове, и то за невероватних 45 милијарди долара

Владајућа династија Уједињених Арапских Емирата Ел Нахјан, породица Волтон, оснивачи ланца продавница „Волмарт“ и породица Хермес, власници истоименог луксузног бренда, постали су најбогатије породице на свету у 2023. години, преноси „Блумберг“.

На ранг-листи најбогатијих породица се први пут појавила породица у чијем је власништву ланаца продавница „Волмарт“, као и владајућа династија Катара, која је заузела пето место.

На врху листе налази се владајућа династија УАЕ – Ел Нахјани, чије се богатство процењује на 305 милијарди долара. Иначе, сви чланови овог клана заузимају високе позиције у држави и у приватном сектору.

На листи углавном доминирају породице са Блиског истока. Са 305 милијарди долара породица Ел Нахјан из Абу Дабија надмашила је Волтонове, и то за невероватних 45 милијарди долара. Шеста генерација породице Хермес богатија је за 56 милијарди долара и постала је трећа најбогатија породица у свету.

Укупно 25 најбогатијих породица света са ове листе богатије су за 1,5 билиона долара, што је 43 одсто више у односу на податке из прошле године.

На листи се налази укупно 25 породица, међу којима су и породице у чијем је власништву компанија „Марс“, „Кох инустрис“, владајућа династија Саудијске Арабије Ел Сауди, као и власници контролног пакета акција компаније „Шанел“.