Прочитај ми чланак

Амерички војни аналитичар: Руси су затворили обруч, уништиће све!

0

Амерички војни аналитичар, бивши официр обавештајне службе Морске пешадије САД, и инспектор УН за наоружање, Скот Ритер изнео је нову анализу војних дешавања у Украјини:

„Ко су најбољи познаваоци војних наука данас? То су руски официри! А ми их третирамо као децу – „ма, то су Руси“. Међутим, они су најобразованији и најобученији официри које ћете икада срести. Они све разумеју боље од нас. Они нису провели 20 година разбијајући врата кућа и убијајући породице у Ираку, или пузећи по брдима у Афганистану да убију пастира. То смо ми радили, а Руси мисле на велико.

Ми меримо малим аршинима. Гледамо видео-снимак како је руска колона уништена или три тенка избачена из строја. Рат је пакао, људи гину, и ако мерите тим малим аршинима, помислићете да су Руси поражени.

Али, покушајте да целу ситуацију премерите великим аршинима! Руси су задржали у Кијеву украјинску војну групацију од 100.000 људи. А, ако им буде требало, послаћете појачање. Дакле, шаљете 40 хиљада војника из Белорусије и држите непријатеља на месту. Имате 80 хиљада непријатељских снага у Одеси, шаљете 30 хиљада војника са Крима – и тиме их блокирате. Имате 100.000 непријатеља у Донбасу. Шаљете милицију Доњецка и Луганска на линију фронта. Најтежа ситуација! Велика офанзива! Али, огромне силе непријатеља Руси држе блокиране и не дају им да се помере.

Изводе продоран напад да пробију коридор за Крим. А Мариупољ је кључни град, морао је да се освоји. Једини град за који су се Руси борили.  Зашто? Зато што је он једини био важан. Остали нису имали такав значај. Не може се узети  Кијев, град од три милиона становника, са снагама од 40 хиљада војника. То је немогуће!  Не може се узети Харков, град од милион и шест стотина становника, са снагама од 50 хиљада војника! Али, може се узети Маријупољ. Мора да се узме. То је стратешка потреба.

Цела ова фаза је била припрема бојног поља. Руси су уништили складишта горива у Украјини. Шта је тенк без горива? Мртвачки сандук! А камион? Још један ковчег. Складишта муниције и хране су дигнута у ваздух. Војник, гладан и жедан, без подршке – биће убијен.

Руси су све урадили како би се припремили за масовни напад клештима, којима ће ухватити украјинске снаге, које неће имати ни хране, ни воде, ни горива, ни муниције. 

Ево како ће изгледати друга фаза.

Руси су се удаљили од Кијева, више немају потребу да држе ту групацију, она ионако неће моћи да се креће без горива. Заглавили су се!  Ако напусте град, руска авијација ће их уништити. Неће бити појачања, непријатељ у Донбасу не може да се помери. Он је заробљен.

Руси су затворили обруч и уништиће све. А када се то догоди, од украјинске армије неће остати ништа. А Руси ће моћи да траже шта хоће. Зато кажем да ће Руси победити. Јер видим ситуацију. Не ласкам себи илузијама да „Руси нису могли да заузму Кијев и Одесу“. Нису ни покушали!“

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!