Прочитај ми чланак

Хришћани који се боре за Сирију и Асада (ВИДЕО)

0

 

ДАМАСК – Све више грађана Сирије приступа добровољачким јединицма које ратују раме уз раме са Сиријском арапском армијом, често добровољцима припадају најопаснији борбени задаци, јавља руска телевизија „Лајфњуз“. Једна од таквих добровољачких једница је и 54. пук народне милиције у чијим редовима се боре сиријски Хришћани.

Командант хришћанског пука је зељорадних Филип Сулејман. По избијању рата оставио је плуг и сада комадује над неколико стотина хришћанских, добровољаца који се боре против Исламске државе. Пук се већ доказао истерујући терористе из неколико насеља.

Сулејман каже да смо жели да се у Сирији врати мир и стабилност, и да су Хришћани спремни да за тај циљ положе своје животе. Хришћански борци се разлику, од осталих укључених у борбе, по томе што имају веће самилости према непријатељу, теже се повлаче, брижни су и помажу цивилима и покушавају да избегну непотребно крвопролиће.

– Немам други посао осим да заштитим своју земљу и свој народ. Породици посветим пет посто свог времена, остало посвећујем отаџбини – каже Сулејман.

Терористи се последњих дана налазе у офанзиви на северу Хаме.

Pravda