• Почетна
  • СВЕТ
  • Сиријски побуњеници гађали Турску НАТО-ракетама
Прочитај ми чланак

Сиријски побуњеници гађали Турску НАТО-ракетама

0

Турски лист „Јурт“ објавио је да су ракете које су минуле среде пале на турски град Акчакале, убивши 5 цивила, испалили сиријски побуњеници !

Исти лист је, у тексту који је потписао његов уредник Мердан Јанардаг, објавио и сазнање да се ради о ракетама које користи НАТО пакт, а не сиријска регуларна армија. Штавише: да су побуњеници те ракете добили од Турске!

„Јурт“ на првој страни објављује наслов: „Акчакале гађан ракетама које је дао АКП“, а АКП је владајућа странка премијера Реџепа Тајипа Ердогана.

Лист, заправо, индиректно и директно сугерише: да је управо Ердоган, због своје политике према Сирији, суодговоран за смрт цивила у граду Акчакале.

Турски лист својим читаоцима сугерише: да Ердоган према Сирији реализује америчке планове и инструкције.

„Јурт“ није једини који тврди да провокације са гађањем Турске са сиријске територије изводе побуњеници из тзв. Слободне сиријске армије које наоружава Запад.

Утицајни немачки телеканал ZDF такође је објавио: да су сиријски побуњеници гађали турски град Акчакале. Да они стоје иза тих провокација а не трупе лојалне сиријском председниуку Башару Асаду.

 

( Факти )