Прочитај ми чланак

Сиријски побуњеници убијају и протерују православце!

0

 

Православна Србија је увела санкције Сирији (која није признала независност Космета), да би помогла промену актуелног режима, а за то време побуњеници убијају и протерују православне хришћане!

Најмање 9.500 православних Сиријаца у граду Ал- Кусаир, приморано је да напусти своје куће после ултиматума побуњеничког вође из тога града Абдела Салама Харба. Упозорење се прво чуло са минарета џамија, када је запрећено да  православци морају да напусте град у року од шест дана, а потом је један хришћанин убијен снајпером на прагу свог дома.

Напад су потврдили и католички свештеници, који су у страху напустили град и јавили да су сви хришћани „на мети побуњеника“, које су подржале многе католичке земље и увеле санкције актуелном режиму.

Сиријски хришћани подвргнути су терору и прогону и по селима, практично свуда где су побуњеници потиснули снаге Башар Асадовог режима. Већина прогоњених су православци, а „Русија данас“ упозорава да се главна побуњеничка фракција „Слободна сиријска армија“ само на залаже за верску толеренцију и противи верском фундаментализму, док у пракси поспешује исламске екстремисте.

Хришћани у Сирији огорчени су због увођења санкција Сирији, између осталог и од наше земље, то доживљавају не само као издају од стране европских хришћанских држава, већ и као снажну подршку исламским фундаменталистима. Они желе да Сирију исламизирају у потпуности, иако у њој живи чак три милиона хришћана,  аутохтоног арапског порекла, који су одувек живели у овом делу Блиског истока.

Сирија је до скоро била мирнa и просперитетна земља, која је од свог постојања доследан пријатељ најпре Југославијe, а затим Србије. Који је интерес православне државе Србије да уведе санкције Сирији и помогне исламским побуњеницима,  док јој је велики део територије истовремено окупиран од стране албанских сепаратиста?