Прочитај ми чланак

Републиканци се враћају у Белу кућу?

0

Истраживања: Мит Ромни популарнији од  Барака Обаме
 Републикански председнички кандидат Мит Ромни преузео је вођство у истраживањима јавног мнења у односу на актуелног председника Барака Обаму.

Ромни води за два, односно за један проценат, у односу на Обаму, у истраживањима угледних кућа Галуп и Расмусен обављеним од 13. до 15. августа,

Галупова анкета показује да би, да се данас одржавају амерички председнички избори, за Ромнија гласало 47, а за Обаму 45 одсто бирача. Према истраживању Расмусена, Ромни би сада добио 45, а Обама 44 одсто гласова изашлих бирача.

У последња три месеца, оба кандидата су се углавном смењивала у вођству које није прелазило један до два одсто, али је ово прво вођство Ромнија у последњих 30 дана.

Анкетирани грађани не верују медијима када је у питању предизборна кампања, па тако само 22 одсто испитаних сматра да су извештаји одмерени и да не фаворизују једног од кандидата.

Када се постави питање кога медији фаворизују, 51 одсто испитаника је означило Обаму, а девет одсто Ромнија.

Расмусен је објавио и податке везане за гласање у Охају, који се означава као свинг стејтс, то јест једна од држава чији би бирачи могли да одлуче укупног победника на изборима.

У тој савезној држави Обама и Ромни би у овом тренутку освојили идентичан број гласова – по 45 одсто.

 

(Танјуг)