• Почетна
  • СВЕТ
  • Рат у Авганистану: Талибани покушали да убију принца Харија
Прочитај ми чланак

Рат у Авганистану: Талибани покушали да убију принца Харија

0

Двојица америчких војника погинула су синоћ у нападу талибана на базу НАТО-а у Авганистану у којој се налази британски принц Хари, који није повређен у том нападу.
Талибани су за ББЦ рекли да су они извели напад као одмазду за филм у коме се исмејава ислам.

Напад лаким наоружањем и гранатама на базу Бастион у нестабилној јужној провинцији Хелманд, почео је око поноћи по локалном времену, казао је портпарол НАТО-а у Авганистану.

„Према информацијама које имамо, принц Хари је ван опасности“, казао је поручник Боб Барко.

У нападу су подинула два америчка војника, а повређено је „мање од пет мушкараца чија националност за сада није позната. Ситуација у британској бази тренутно је мирна и у току је истрага околности напада. Није познато колико је талибана напало базу, као ни колико је жртава било у њиховим редовима.

Талибани су у саопштењу рекли да су у нападу учествовале десетине нападача. Они су навели да је база била потпуно у пламену и диму. У понедељак су запретили да ће убити принца Харија, пилота борбених хеликоптера у британској војсци који борави у својој другој војној мисији у тој земљи.

„Не желимо да га киднапујемо, већ да га убијемо“, изјавио је портпарол талибана Забихулах Муџахид у телефонском разговору за Франс прес и прецизирао да су талибани разрадили план напада на принца Харија.

 

(Бета)