• Почетна
  • СВЕТ
  • Градоначелник Херсона ударио на кијевску власт и Мајдан
Прочитај ми чланак

Градоначелник Херсона ударио на кијевску власт и Мајдан

0

petr_sim

ЛИДЕР Украјинске комунистичке партије Петар Симоњенко изјавио је да је у рату на југоистоку досад погинуло до 20.000 људи.

Додао је да се око милион људи нашло у избеглиштву, па нагласио: „Грађански рат нам је већ донео велику несрећу. Анкете показују да мир прижељкује 80 одсто Украјине”.

Симоњенко и његова партија, која је до државног удара била на власти заједно са Партијом региона, не брину превише кијевску хунту која се спрема ка КПУ стави ван закона.

Много опасније по хунту је ово што се догодило у Херсону, важном граду на југу Украјине који се налази на територији велике историјске Новоросије.

Његов градоначелник, Владимир Миколаенко, сазвао је конференцију за медије и на њој прочитао овај демарш против власти у Кијеву:

„Грађани! У опасности је ваш живот и животи ваших најближих! Плаше на спољним непријатељем и тиме нам скрећу пажњу са суровог унутрашњег непријатеља. Владајућа коалиција и Мајдан присиљавају грађане Украјине да се боре против својих сународника.

Наше синове, мужеве и браћу воде у такозвану зону антитерористиче операције у сигурну смрт. А још је војска лишена снабдевања. О чудовишним људским губицима се ћути…

Народ сам треба да реши како жели да живи и у каквој земљи.

У Украјини су у току геноцид и грађански рат.

Верујем да је већини присутних јасно коме то иде на руку”.

 

(Fakti)