• Почетна
  • СВЕТ
  • Владимир Путин: Чланице „Пуси рајот“ добиле шта су тражиле
Прочитај ми чланак

Владимир Путин: Чланице „Пуси рајот“ добиле шта су тражиле

0

Руски председник Владимир Путин поздравио је данас двогодишњу затворску казну која је изречена чланицама панк бенда „Пуси рајот“ због упада у цркву и наступа у којем су критиковале његов режим.

Путин је у телевизијском програму емитованом на каналу НТВ рекао да је било исправно ухапсити чланице бенда и да је исто тако исправна судска одлука.

– Не могу се нарушавати морални темељи, растурати држава. Шта би нам преостало? – рекао је Путин коментаришући поступак чланица „Пуси рајот“, које су у фебруару упале у храм Христа Спаситеља и позивале Богородицу да им помогне у свргавању руског председника.

Путин је рекао да он није вршио никакав притисак на суд приликом изрицања пресуде и да су чланице бенда „добиле шта су тражиле“.

Према његовим речима, прво реаговање му је било да од верника затражи да им опросте, али је случај доспео на суд и изречена им је пресуда.

Три чланице бенда – Марија Аљохина, Надежда Тололоњикова и Јекатерина Самутсевич осуђене су у августу за хулиганство мотивисано верском мржњом и изречена им је двогодишња затворска казна.

Средином седмице ће пред судом у Москви бити изнета њихова жалба на пресуду.

 

(Срна)