• Почетна
  • СВЕТ
  • Бан Ки Мун дошао у Сарајево отварајући старе ране
Прочитај ми чланак

Бан Ки Мун дошао у Сарајево отварајући старе ране

0

Бан Ки Мун против Сирије користи причу о измишљеном геноциду у Сребреници.
Генерални секретар УН Бан Ки Мун је у Сарајеву поновио причу о измишљеном геноциду у Сребреници, и то искористио да позове на деловање у Сирији.

Бан Ки Мун је рекао да међународна заједница „није успела да спречи геноцид“ у Сребреници 1995. године а да је сада „на тесту“ у погледу Сирије и да треба одмах да реагује и заустави насиље у тој земљи.

„Упућујем молбу свету: Немојте да одуговлачите… Делујте сада да се заустави крвопролиће у Сирији“, рекао је Бан у обраћању у парламенту БиХ.

Он је казао да УН у јулу 1995. године нису испуниле своју одговорност и да „међународна заједница није успела да спречи геноцид“ у Сребреници. „Сада је међународна заједница на тесту у погледу Сирије“, рекао је Бан Ки Мун и додао да на то указују „убрзано клизање ка грађанском рату“, растуће верско насиље, „масакрирана села и деца“, пренео је АФП.

Опет светски моћници подстићу мржњу међу људима, сејући ратове, исељавања и слично.Доћи у БиХ и причати о геноциду, петнаест година после завршетка рата, с циљем да се негативно упореди грађански рат у бившој Југославији са грађанским ратом у Сирији има за последицу да се на Балкану  даље  људи оптеручују међусобним мржњама, а у Сирији  те мржње само још јаче подстичу.

Бан Ки Муну, државницима САД, Западне Европе и Блиског истока није циљ да се решавају међуетнички, класни и остали проблеми већ да се влада светом тако што ће огромни део становништва стално бити у међусобним сукобима, а они ће се појављивати као наводни миротворци, са циљем не да их окончају и превазиђу  већ да не дозволе да се та непријатељства угасе.Такође, намера им је и да према  потребама те мржње увећавају стварајући широм света грађанске ратове. БиХ, Ирак и Сирија су очити пример такве  политике.

 

(srbel.net, srbin.info)